Over Permanento


Permanento staat bekend in de markt als converter die hoge kwaliteit levert en al sinds 1962 een partner van 3M™ is. Permanento maakt hoogwaardige op maat gemaakte zelfklevende componenten en is al bijna 90 jaar actief in verschillende marktsegmenten, zoals de algemene industrie, de optische, elektronische, automobiel en medische markt, waar kwaliteit een sleutelwoord is.

Sinds 2007 is Permanento ISO 9001 gecertificeerd en heeft zich ten doel gesteld om haar processen zo vorm te geven zodat aan de medische norm (ISO 13485) wordt voldaan. De strenge eisen aan kwaliteit gecombineerd met een hoge flexibiliteit en een sterk oplossend vermogen is een moeilijke combinatie, waar Permanento een goede balans in heeft gevonden. Een groot deel van de producten wordt geproduceerd op specificatie van de klant. Om tot de juiste specificatie van het eindproduct te komen gebruikt Permanento verschillende technieken. De technieken die bij Permanento gebruikt worden zijn onder andere; plotten, snijden, lamineren, stansen, rotatie stansen en 3D-printen.

Het productaanbod is sinds 2017 opgesplitst in drie divisies om de diverse marktsegmenten en klantgroepen zo optimaal mogelijk te kunnen bedienen.

 

Permanento Industrial & Medical components (IMC)
bedient de markt als specialist op het gebied van productie en verkoop van klant specifieke, zelfklevende componenten, kunststof, foams en films. Industrial & Medical Components helpt met het tot stand komen van het perfecte product door middel van advies en intensieve samenwerking met de klant.

Voorbeelden hiervan zijn: onderdelen voor gebruik in achteruitrijcamera’s, vormen voor gebruik in de kledingindustrie, producten voor de automatisering van handdoekautomaten,  componenten voor medische apparatuur zoals bijvoorbeeld een MRI-scanner en speciale producten voor lithografische systemen.

Permanento Edge-it 
Sinds de lancering in 1989 wordt Permanento Edge-it beschouwd als de toonaangevende fabrikant en leverancier van de optische lenzen verwerkende industrie. Een reputatie die is gebaseerd op de betrouwbare levering van een uitgebreid assortiment hoogwaardige lenspads en andere producten voor het bewerken van lenzen.

Met fabrieken en verkoopkantoren gevestigd in Europa en Azië zorgen wij voor snelle en betrouwbare levering wereldwijd. Innovatief in een steeds veranderende markt, zijn we in staat om producten te ontwikkelen die passen bij de nieuwste generatie lenzen van welk type dan ook aan uw specifieke behoeften.

Permanento Industrial Bonding Solutions (IBS)
is specialist op het gebied van leveren van hoogwaardige standaard zelfklevende tapes, kunststoffen, foams, films en lijmen. De producten worden nauwkeurig op maat gesneden, zodat zij voldoen aan de specifieke wensen van de klant.